За переїзд на Львівщину релоковане підприємство може отримати до 400 тис грн фінансової допомоги

За переїзд на Львівщину релоковане підприємство може отримати до 400 тис грн фінансової допомоги

У Львівській області діє програма підтримки бізнесу. Зокрема, вона стосується і релокованих підприємств. За словами директора департаменту економічної політики Львівської обласної адміністрації Степана Куйбіди, бюджет програми складає 50 млн грн. 

“Релокованому бізнесу ми пропонуємо 100 тис грн за переїзд на територію області, плюс ще 100 тис грн, якщо на підприємстві понад 20 робочих місць і цю суму допомоги подвоює інвестиційний фонд. У підсумку підприємство може отримати 400 тис грн”, – пояснив Степан Куйбіда під час відкритої дискусії “Львівщина в умовах війни: джерела стійкості, ризики та потенціал адаптації”. 

На територію Львівської області вже переїхали 232 підприємства. Однак на тлі 36 тис суб’єктів господарювання на Львівщині – це мізерна частка, яка не дасть помітного поштовху економіці області. 

“На економіку вони не вплинуть. Але найважливіше, приніс релокований бізнес в регіон – це стиль ведення бізнесу. Ми вже бачимо класні колаборації релокованого бізнесу та місцевого”, – відзначив Степан Куйбіда. 

Обласна влада планує підтримку місцевого бізнесу і в 2023 році. Зокрема, на участь у виставках за кордоном та професійну-технічну освіту. 

Під час дискусії директор департаменту економічної політики Львівської обласної адміністрації звернув увагу на те, що основне навантаження зараз на громадах, а точніше – на людях в громадах. 

“Після реформи публічного управління громади отримали багато повноважень, але, на жаль, не всі ці повноваження використовують. Під час війни розрив між менеджментом у різних громад збільшився і нам потрібно подбати про підвищення якості управління на місцях”, – сказав Степан Куйбіда. 

За його словами, були голови громад, які ще влітку подбали про генератори, бо розуміли, що нашу інфраструктуру будуть обстрілювати. В той час як дехто про це згадав вже взимку.