Вже зараз потрібно готуватися до повернення українців з-за кордону, – Олена Семьоркіна про те, як не втратити наших людей, які виїхали через війну

У новому випуску подкасту Олена Семьоркіна, спеціалістка з питань нормотворення Української Гельсінської спілки з прав людини, розповіла про ключові висновки дослідження щодо умов перебування українських громадян, які отримали тимчасовий захист в країнах ЄС.

На її думку, становище українців за кордоном помітно відрізняється залежно від країни перебування. Але в цілому ці умови потрібно покращувати. Драйвером цих змін мав би бути український Уряд. Однак наразі системної комунікації з українцями, які перебувають за кордоном та представниками влади інших країн, на жаль, немає.

Олена Семьоркіна переконана, що частина українців повернеться додому попри всі складні обставини. Їх кількість можна збільшити, якщо ставити це за мету.

Про всі тонкощі цього важливого процесу, а також рекомендації Уряду та уповноваженим органам країн-членів Європейського Союзу – слухайте у подкасті. 

Підписуйтеся на наш канал, щоб вчасно отримувати новий цікавий контент на тему стійкості та згуртованості.