Бізнес озвучив ТОП-10 пріоритетів: відновлення економіки, інституційні реформи і вирівнювання конкурентних умов

Податкова система, корупція і низька купівельна спроможність – головні перешкоди для розвитку бізнесу, на додачу до війни. Про це йшлося під час щорічного бізнес-форуму «Діалог громадянського суспільства, бізнесу та влади: виклики воєнного часу», який відбувся в Києві. Під час дискусій, зокрема, йшлося про роботу підприємців в умовах воєнного стану, податкову політику, діяльність Бюро економічної безпеки, продовження судової реформи, оновлення трудового законодавства.

Участь у заході взяли керівники парламентських комітетів і фракцій, міністерств і відомств, представники бізнесу, експертних та аналітичних центрів. За результатами обговорення бізнес-спільнота ухвалила ТОП-10 пріоритетів українського бізнесу на 2022-2023 рр.

Це реформи за кількома напрямами: відновлення та розвиток економіки; реформа податкової системи та митного законодавства; інституційні реформи; спрощення адміністрування, дебюрократизація; демонополізація економіки та зменшення впливу держави; вирівнювання конкурентних умов, захист українського виробника.

Джерело: Інтерфакс-Україна