Варто скористатися тими можливостями, які є зараз, і не чекати, що завтра буде кращий час, – Дмитро Тіщенко, співзасновник видання “Цукр” (Суми)

За словами Дмитра Тіщенка, “Цукр” було засновано через бажання допомогти людям відчути комфорт і знайти можливості для самореалізації у межах такого прикордонного міста, як Суми. 

Власними думками і пропозиціями на тему посилення стійкості він розповів під час громадського марафону “Суспільна стійкість: п’ять першочергових кроків”. 

Дмитро Тіщенко відзначив, що наразі “Цукр” ставить за мету допомогти людям пояснити якісь неусвідомлені інсайти. 

“Ми багато говоримо, що українці “згуртовані”, “самостійні”, “вільні”, але не завжди усвідомлюємо, завдяки чому”, – пояснив співзасновник сумського видання. 

Крім усвідомлення різних інсайтів, на його думку: 

  • варто скористатися тими можливостями які є, не очікуючи кращих часів, оскільки саме зараз так багато прикуто уваги до України та українців
  • навчатися – навіть тоді, коли начебто немає на це часу
  • мати плани і рішення на випадок “якщо” – і якщо завтра настає перемога, і якщо завтра стається якась неконтрольована ескалація військової агресії
  • турбуватися про ментальне здоров’я – своє та людей, які вас оточують, бо “за пошуками глобальних креативних рішень можна втратити людей”.

Нагадаємо, 27 жовтня відбувся громадський марафон, присвячений темі суспільної стійкості. Його організатором стала Національна платформа стійкості та згуртованості.