В Україні створили платформу з порадами з цифрової безпеки

В Україні запустили платформу Nadiyno, створену для екстреної допомоги з цифрової безпеки, повідомляєМіністерство цифрової трансформації.

«Ми опинилися в першій у світі кібервійні, де країна-агресор використовує технології, пропаганду, дезінформацію та цифрові інструменти як справжню зброю. Тому кожен з нас мусить опанувати прості правила з цифрової безпеки, щоб підтримувати безпеку і стійкість як власного цифрового простору, так і цифрового фронту країни», – йдеться у повідомленні.

На платформі можна знайти інформацію про те, як захистити свій пристрій від прослуховувань, як скинути його до заводських налаштувань, як можна безпечно зберігати свої файли. Багато уваги приділено порадам для жителів тимчасово окупованих територій, адже окупанти переслідують за проукраїнську позицію, перевіряють смартфони мешканців та можуть прослуховувати їх.

okupovani terytorikh

Користувачі, які приходять на платформу з конкретним питанням, можуть скористуватися пошуком. Якщо людина хоче підвищити свою цифрову грамотність, але не знає, з чого почати, на сайті є розділ «Безпека за 10 хвилин», в якому зібрані відповіді на найпоширеніші запитання. У розділі «Почати з простого» зібрані покрокові інструкції для захисту найпоширеніших пристроїв та операційних систем.

Джерело: Дзеркало тижня