Садовий: Львів виконає рішення Кабміну про початок навчального року 2 вересня, але децентралізація програла

Львів виконає рішення Кабінету Міністрів про початок навчального року 2 вересня, заявив мер міста Львова Андрій Садовий.

“Щодо рішення Кабміну про початок навчального року 2 вересня. Ми приймаємо і виконаємо це рішення. Львівські школярі почнуть навчання разом з усіма. Що я про це думаю. Здоровий глузд програв. Демократія та децентралізація теж”, – написав Садовий у фейсбуці.

За словами мера, міський штаб із підготовки до зими раніше рекомендував розпочати навчання 19 серпня, тому що є ризик відключення електроенергії взимку.

“В час війни ми маємо бути гнучкими і швидко адаптуватись до нових обставин. Шкода, що це розуміють не всі”, – додав він.

Як повідомлялося, 5 липня мер міста Львова Андрій Садовий заявив, що навчальний рік у місті розпочнеться 19 серпня.

17 липня освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив, що правових підстав розпочинати новий рік раніше за 1 вересня немає. Водночас, на його думку, враховуючи стан в енергетиці, рішення про початок навчального року в серпні, можливо, правильне.

Після цього між Горбачовим і Садовим відбулася дискусія в соціальних мережах.

23 липня Кабінет Міністрів визначив понеділок, 2 вересня, початком нового 2024/2025 навчального року в загальній середній школі.