Релоковані підприємства перерахували до держбюджету 1,14 млрд грн ЄСВ

Про це повідомили у Міністерстві економіки України. Зокрема, від початку нападу рф 772 підприємства перевезли свої виробничі потужності до більш безпечних регіонів, 605 із них вже відновили роботу на новому місці.

У такий спосіб вдалося зберегти понад 35 тис. робочих місць та створити 7 тис. нових.

Найбільше підприємств релокувалося до:

  • Львівської (28,6%),
  • Закарпатської (17,9%),
  • Чернівецької (12,2%),
  • Івано-Франківської (8,3%),
  • Тернопільської (7,5%),
  • Хмельницької (7,5%) областей.

Серед них найбільше підприємств, що працюють у сфері торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (40,7%) та переробної промисловості (30,2%).

Ще 261 підприємство шукає необхідну локацію або спосіб транспортування бізнесу. А 634 підприємства, що подали раніше заявки на переміщення, відмовилися від релокації у зв’язку з деокупацією територій, на яких вони розташовані.

Наголошується, що до програми релокації може долучитися будь-яке підприємство. Власники бізнесу можуть розраховувати на державну підтримку у підборі необхідної локації, допомогу з перевезенням потужностей, розселенні працівників і пошуку нових кадрів та пошуку ринків збуту.

Переміщення здійснюється в один із шістнадцяти регіонів (Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Вінницька, Волинська, Рівненська, Кіровоградська, Черкаська, Полтавська, Дніпропетровська, Житомирська, Одеська та Київська (за винятком м. Києва) області).