Посилення призову після Нового року не буде. У ЗСУ уточнили, кого мобілізують найперше

Мобілізація в Україні триває за планом, жодне посилення призову до лав Збройних сил після настання нового 2023 року не планується. Про це заявив керівник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗС України Роман Горбач.

Під час брифінгу в понеділок, 19 грудня, він зазначив, що потреба в поповненні, а відповідно й кількість осіб, яких призивають, безпосередньо залежить від ситуації на фронті. Водночас він додав, що в Генштабі прораховують цифри заздалегідь з огляду на всі ризики та чинники, тобто мобілізація в країні відбувається планово.

«Говорити, що після Нового року буде чергова хвиля, не можна. Усі чинники, що впливають, давно враховано. І той чинник, що в росії пройшла мобілізація й, за заявами, призвано від 200 до 300 тисяч громадян, усе давно враховано. Зараз ми працюємо відповідно до плану, і ніякі хвилі не передбачаються», — наголосив Горбач.

Він додав, що станом на сьогодні темпи мобілізації є суттєво нижчими за ті, що були на початку війни.

За словами Горбача, військо нині потребує людей із досвідом: або проходження військової служби, або участі в АТО чи ООС.

Призову зараз підлягають і ті, хто жодного військового досвіду не має, однак для них передбачено обов’язкове навчання тривалістю щонайменше місяць.

Джерело: ThePage