Людям варто об’єднуватися, щоб пережити зиму і менше вірити у фейки, – експерт з енергетики 

За словами керівника програми “Енергетика” Українського інституту майбутнього Андріана Прокіпа, нас очікує непроста зима, тож варто готуватися до різних сценаріїв розвитку подій. Краще це робити спільно, на рівні будинку, громади, шукати рішення по генераторам, можливо газовим плитам, але не безпосередньо в квартирах, а в окремих приміщеннях, з дотриманням норм техніки безпеки. 

На думку експерта, ворог зацікавлений у тому, щоб населення масово висловлювало невдоволення ситуацією з відключеннями електрики, але проблема не у нашій державі, а у спробі геноциду від наших сусідів. 

Під час  онлайн-ефіру на сторінці Національної платформи стійкості та згуртованості у Facebook він навів приклад фейку про “експорт електроенергії в Європу” –  маніпуляції, побудованої на даних про фізичний перетік електроенергії в якісь години в межах однієї енергосистеми. 

“Звичайно, розуміємо, що багато споживачів знаходяться в складних умовах. Хтось мешкає в негазифікованих будинках. Є проблема доставки води на рівні вище 10-го поверху, є проблема ліфтів. Мешканці кожного будинку багато питань мусять вирішувати самі, але масштаб проблеми великий і тут нічого не вдієш, треба об’єднуватися, щоб пройти зиму”, – сказав Андріан Прокіп