Як знайти інформацію про якісні турнікети — новий проєкт «єТурнікет»

Українська IT-компанія WEBSPARK створила некомерційний проєкт «єТурнікет» – сайт, на якому зібрано перевірену інформацію щодо якості турнікетів для військових, де можна подивитися на рейтинги та результати тестувань, а також домовитися з виробником про постачання необхідної кількості «підшефному» підрозділу.

Як з’явилася ідея проєкту «єТурнікет»

Кожному військовому ЗСУ на передовій потрібно забезпечити два турнікети. Цей засіб, що допомагає екстрено зупинити кровотечу з пораненої кінцівки, став заміною джгутам. Зазвичай це міцна стрічка, що має з одного боку липку самоклейку смужку, усередині — стропу, що допомагає їй затягуватися, зовні — паличку (вороток/важіль), а також пряжку, фіксатор воротка та місце, де можна записати час накладання турнікета.

Неякісний турнікет може не зупинити кровотечу, створити занадто низький тиск або взагалі зламатися. Як результат — людина може втратити кінцівку або навіть стекти кров’ю.

Яку інформацію можна отримати на «єТурнікет»:

  • чи сертифікований конкретний турнікет;
  • чи проводилося його тестування;
  • побачити висновки експертів (військових медиків, такмедиків);
  • дізнатися актуальну ціну;
  • знайти посилання на сайт виробника;
  • рейтинг відповідного турнікета.

Можна шукати за назвою, країною виробництва, фільтрувати за сертифікацією CoTCCC.

Проєкт «єТурікет» не займається тестуванням сам. Він з’єднує експертів із виробниками турнікетів, представленими на ринку. «єТурнікет» висвітлює як позитивні, так і негативні результати тестування з хронологією та критеріями, що відіграє важливу роль і дає можливість перевірки турнікета, який опинився у вас в руках, на справність.

Команда «єТурнікет» також розробила програму тестування турнікетів українських виробників, за допомогою якої можна перевірити їхню продукцію в «польових» екстремальних умовах і водночас допомогти захисникам України.

Контекст. Харківська IT-компанія WEBSPARK 18 років займається web- і мобільним розробленням. З-поміж її проєктів – сервіси https://russianwarship.rip/ і https://eturniket.com/

Джерело: ThePage