Більшість українців впевнені у необхідності “здорового націоналізму”, – опитування

Також майже 50% населення позитивно оцінюють постать Степана Бандери.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Необхідність здорового націоналізму підтримує абсолютна більшість українців у всіх вікових групах, незалежно від статі, рівня освіти, матеріального становища чи мови повсякденного спілкування. Так, тезу про необхідність націоналізму підтримує 51% російськомовних респондентівне згоден з цим твердженням – 21%. Серед україномовних респондентів про необхідність націоналізму заявило 74%, не погодилося – 7%.

6347f13bd37bb

Серед регіонів лише у південних областях немає абсолютної підтримки тези про необхідність здорового націоналізму Україні. У Миколаївській та Одеській областях 37% погодилися, а 34% заперечили судження про необхідність націоналізму.

Також майже 50% населення України позитивно оцінюють постать керівника Організації українських націоналістів Степана Бандери. Негативно про його роль у становленні української державності відгукнулися 11% опитаних. Ще 19% зазначили, що ставляться до діяльності Бандери як позитивно, так і негативно, близько 18% не змогли відповісти на це запитання. При цьому лише 2% опитаних респондентів сказали, що не чули про такого українського політичного діяча.

Зазначається, що порівняно з минулим роком на 19% зросла частка респондентів, які позитивно оцінювали діяльність  Бандери. Водночас частка респондентів, які оцінювали її негативно, зменшилася на 21%.

Джерело: “Лівий берег”