Байден і Макрон пообіцяли притягнути Росію до відповідальності та активізувати постачання ППО Україні

Президент США Джо Байден у четвер, 1 грудня, заявив, що разом із французьким колегою Еммануелем Макроном продовжить працювати над тим, щоб притягнути країну-агресора РФ до відповідальності за війну проти України. Про це повідомляє CNN.

Під час брифінгу за підсумками переговорів з Макроном у Вашингтоні Байден наголосив, що «Путін думає, що може зламати волю тих, хто виступає проти його імперських амбіцій… але в нього нічого не вийде».

«Президент Макрон і я вирішили, що будемо продовжувати спільну роботу, щоб притягнути Росію до відповідальності за її дії і пом’якшити глобальні наслідки путінської війни для решти світу», — сказав глава Білого дому.

Макрон заявив, що партнери ніколи не закликатимуть українців до компромісу, який не буде для них прийнятним. Він наголосив, що хоробра українська нація захищає не лише свої життя, а й демократичні принципи всього світу.

Президент США також сказав, що Вашингтон і Париж «як ніколи сильно» протистоять російській війні проти України, і це було однією з головних тем їхньої двосторонньої зустрічі.

«Ми продовжимо рішуче підтримувати народ України, який захищає свої домівки та сім’ї, а також свої суверенітет і територіальну цілісність від неймовірно жорстокої російської агресії. Я… не очікував, що вона [Росія] буде настільки жорстокою», — додав Байден.

У спільній заяві президентів за підсумками переговорів сказано, що США і Франція активізують постачання систем ППО та обладнання для відновлення української енергосистеми та підтримуватимуть Україну стільки, скільки потрібно.

Приїзд Макрона у Вашингтон — перший державний візит за час президентства Джо Байдена.

Джерело: НВ