Розділеності та ідентичності в українському суспільстві /випуск 4

Серія подкастів з рефлексіями незалежних експертів щодо конфліктів в нашому суспільстві та того, що з ними можна робити. Конфлікти, які з’явилися або були актуалізовані з початком повномасштабного вторгнення.

Медіаторка, конфліктологиня та кандидатка філософських наук  Інна Терещенко разом з дослідницею, кандидаткою психологічних наук, соціальною психологинею та конфліктологинею Іриною Ейгельсон обговорили конфлікти, що відбуваються в публічному просторі, соціальних мережах. 

Цитати:

“Фейсбук, соціальні мережі – це досить безпечний простір тому що в принципі тут люди собі дозволяють більше в комунікації, аніж в особистісному спілкуванні, фізичному” (Ірина Ейгельсон). 

“В “срачах” однією з особливостей є швидкий перехід на особистість, обговорюється не питання, а особистість коментатора прихильного нашого або іншого бачення” (Ірина Ейгельсон). 

“В “срачах”, окрім того, що вони емоційно загострені, дуже часто проявляються важливі питання для суспільства, важливі болючі теми і це безперечно призводить до того, що дискусія стає емоційною бо вона важлива.” (Ірина Ейгельсон). 

“Різні конфлікті вони є і будуть, тому що ми живі, тому що ми різні. В нас є можливість про це говорити, говорити безпечно, ми відчуваємо безпечність і тому наше завдання все ж таки включати відповідальність з одного боку, а з іншого, шукати різні інструменти, яким чином обговорювати складні для нас питання ” (Інна Терещенко).