Cерія подкастів “Робота з конфліктами під час війни” /Епізод 3 “Про роботу мобільної групи з Івано-Франківська”

Членкиня методологічної групи Інна Терещенко з членкинями мобільної групи із Івано-Франківська Богданою Шамотайло та Мариною Огороднійчук говорили про роботу “в полі”, що вдалось, які проблеми вирішували, які професійни виклики подолали. 

Богдана Шамотайло, медіаторка, членкиня НАМУ, адвокатка Марина Огороднійчук, психологиня в напрямку клієнт-центрованої терапії, членкиня УСП.

Інна Терещенко, медіаторка, кандидатка філософських наук, конфліктологиня, тренерка, фасилітаторка діалогів, викладачка, має майже 30-річний досвід роботи з конфліктами в Україні та за кордоном.

Таймкоди:

00:00 – Вітання.
00:5 – Про спікерів. Знайомство.
04:00 – Робота в парі медіатор – психолог.
06:08 – Взаємодія з волонтерами.
10:00 – Професійні труднощі “у полі”.
14:45 – Про кейси. Що запам’яталось і чому.
27:27 – Взаємодія між мобільними бригадами і методологічною командою.
31:02 – Робота з медіаторами різних міст.
35:40 – Чи була видимість роботи команди  в громаді. Як можна формулювати результати діяльності групи.
42:33 – Особисті уроки  в цьому проекті.


Цитати:

Той досвід який отримала у проекті він є унікальним. Це дійсно зовсім інша діяльність, це зовсім інша робота, але вона настільки мала гарний ефект та результати! (Богдана Шамотайло).

“Не треба казати, що медіатори десь не потрібні. “Тому що тут немає конфлікту, немає з чим працювати”…Можливо конфлікту ніхто і не бачить, але він з’ясовується, що він є, є якісь такі ситуації з якими на початку варто працювати. (Марина Огороднійчук).

“Коли ви працюєте разом – це не обов’язково поруч, оця робота коли різні фахівці розходяться і працюють з сім’єю, з локацією, воно є взаємодоповнюючою і це дуже важливо. “ (Інна Терещенко).

Медіація може бути не завжди в кабінеті. Вона може бути іншою. (Богдана Шамотайло).

Ми працювали на рівні “рівний рівному”. Ми не приходили як представники величезної організації. І ця дотичність неофіційна, на людському рівні, на рівні спілкування вона допомогла нам швидше знаходити контакт з людьми і швидше допомогу організовувати. (Марина Огороднійчук).

Якщо докладати зусиль і вміти координувати зусилля, то результат точно буде, навіть в таких шокових умовах, в яких ми опинилася на початку війни. Якщо щось робити злагоджено, то точно можна впоратися. (Марина Огороднійчук).

Посібник за посиланням  Як працювати з конфліктами в громадах у часи війни.pdf – Google Диск