В Міноборони повідомили про атаку пропагандистів на ІТ-систему ЗСУ: подробиці

Сьогодні російськими пропагандистськими ресурсами розпочата нова інформаційно-психологічна операція ворога. Шириться інформація про нібито злам системи ситуаційної обізнаності, що використовується ЗСУ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заявуМіністерства оборони України.

“Ця ІПСО розпочата ворогом саме зараз, невипадково, адже нещодавно оновлена версія цієї системи була успішно представлена на щорічній конференції експертів та розробників NATO Tide Sprint”, – йдеться у повідомленні.

Тому невдовзі після цього ворог з метою дискредитації почав атакувати систему і поширювати мережею пропагандистських ресурсів інформацію про нібито злам та доступ до її даних. Міністерство оборони України повідомляє, що система працює стабільно, дані в ній надійно захищені, і несанкціонованих проникнень не зафіксовано.

“Інформаційні системи та інструменти, які застосовують наші захисники, є стратегічною ціллю для ворога, як і критична або енергетична інфраструктура країни”, – заявили в Міноборони та підкреслили, що ІПСО ворога є провальною.

Нещодавно українські фахівці презентували систему Delta. Цей програмний продукт розробляють в Центрі інновацій та розвитку оборонних технологій Міноборони за підтримки Мінцифри та іноземних союзників.

Delta забезпечує об’ємне розуміння простору бою в режимі реального часу, інтегрує інформацію про противника від різноманітних сенсорів та джерел, в тому числі – розвіддані, на цифровій мапі, не потребує додаткових налаштувань і може працювати на будь-якому пристрої – ноутбуці, планшеті або в мобільному телефоні.

Нагадаємо, що росіяни запустили фейк про контрабанду української зброї в Фінляндію.

Також росіяни атакують Україну не лише ракетами, а й великою кількістю фейків та пропаганди. Українцям дали поради, як уберегтися від ворожих маніпуляцій.

Джерело: РБК-Україна